Bloggin'

De Kaasschaaf

Zolang gaat ook mijn kaasschaaf eigenlijk al mee. Schaaft nog perfect, maar begint wat metaalmoeheid te vertonen bij de bevestiging van de schaaf aan het handvat. Nog lang heb ik geprobeerd deze met extra zorg te gebruiken, te repareren zelfs. Ik heb hem voor mijn huisgenoten verstopt omdat die veel te hardhandig met mijn kaasschaaf om gingen.

Maar op een gegeven moment moet je eraan toegeven…. Je hebt een nieuwe kaasschaaf nodig. Ik had een poos geleden al eens een nieuwe gekocht. Als reserve uiteraard, want ik was trouw aan mijn eigen kaasschaaf. Die heeft dus vooral in de keukenla gelegen. Want ik vond hem niet prettig in het gebruik. De nieuwe kaasschaaf produceerde veel te dikke plakken; wel 2 a 3 keer dikker dan mijn eigen kaasschaaf! Veel te dikke plakken.

Met het oog op het naderende afscheid van mijn kaasschaaf, ben ik langs de winkels getogen om een goede vervanger te vinden. Ondertussen heb ik een la vol met kaasschaven. En al die schaven geven plakken kaas bijna dikker dan de boterham. Is dat dan zo’n vooruitgangsdingetje? We kunnen en dus moeten dikkere plakken kazen schaven van het blok? Was de oude schaaf te calvinistisch? Of heeft de nieuwe generatie kaasschaven zich aangepast aan de consumptiemaatschappij? In de gezondheidszorg schaven ze ook steeds dikkere plakken van de zorg…

Ik geef het niet zo maar op en blijf kaasschaven shoppen.

Gerelateerde artikelen

Moraliteit van Bankiers

Gisterenavond (7 april) was er een vergadering van de commissie Financiën: Rondetafelgesprek bestuurdersbeloningen bij financiële instellingen. Rik van Slingelandt, president-commissaris van de ABN AMRO kreeg in de media de meeste aandacht, naar aanleiding van zijn uitspraak:  “Het is een (moreel) juiste beslissing”.

Lees verder »

Eerste Hulp bij Ramp: Luchtalarm

De eerste maandag van de nieuwe maand. Gelukkig, ik hoor het luchtalarm weer loeien buiten. Die waarschuwing kan me in ieder geval nog bereiken als het nodig is. Je zou denken in een moderne maatschappij dat we zo’n luchtalarm niet meer (alleen) nodig hebben. Maar dat is helaas niet het geval. Het overheidsalternatief NL-alert werkt nog verre van bevrediging. Burgernet weet de burger wel goed te bereiken, infomeren en waarschuwen. Maar dat is blijkbaar een ander overheidskantoortje, dus Burgernet lijkt geen rampwaarschuwingen te zullen/kunnen verspreiden.

Lees verder »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.