Medapp dreigt aan Corona ten onder te gaan

Auteur: Deel:
Medapp

‘Ouderdom komt met gebreken’ zegt het spreekwoord. En in deze moderne tijd komen gebreken met medicijnen. Ook ik heb ondertussen een medicijndoos om bij te houden. Met medicijnen komt de administratie van het herinneren wat je wanneer in moet nemen. Een voorraad die je moet beheren en het plegen van bijbestellingen.
Voor al deze administratie gebruik ik een gratis app: MedApp.

MedApp

MedApp is als startup in 2015 opgericht door een aantal studenten aan de TU Eindhoven; de een computer science en de ander Farmacie. Inmiddels gebruiken 90.000 patiënten de app en hebben ze 24 mensen in dienst. Hun belangrijkste doel was het verbeteren van de therapietrouw, een groot en vaak onderschat probleem in de gezondheidszorg. Zo is bijvoorbeeld de kans op een ziekenhuisopname door therapieontrouw twee maal zo groot als bij therapietrouw.((KNMP, HARM-studie))

Waarom trekken ze nu aan de bel?

In een brandbrief aan hun gebruikers vertellen de makers vandaag dat ze in zwaar weer terecht zijn gekomen door Corona. Door de crisis worden nieuwe financieringen uitgesteld en daarmee komt het voortbestaan van de app in gevaar. Desondanks vragen ze niet om geld, maar om steun. Steun om het ministerie van VWS te laten weten hoe enthousiast de gebruikers van de app zijn en die graag willen behouden!

Steun

In de app kan je als gebruiker je steun betuigen door hun petitie te delen. Maar een ieder die de app nog niet gebruikt zou deze juist nu moeten installeren! Download hem nu voor Android of iOs!

Wil je weten waarom? Lees dan verder…

Grip op medicatie

Alarm

Vooral het op tijd innemen is best een dingetje. Daarvoor heb ik al een aantal alarmfuncties in app-vorm uitgeprobeerd. MedApp bood zo’n handige functie. Je kunt een compleet en uitgebreid schema aanmaken voor je medicatie (en aanverwante artikelen). Uiteraard zoals gebruikelijk voor diverse dagelijkse innames, maar ook medicatietoedingen die niet zo’n dagelijks schema hebben. Bijvoorbeeld een maandelijkse injectie. Per alarmmoment kan je instellen of het alarm moet afgaan of alleen een melding moet worden getoond. Ook kan je alarmen tijdelijk muten. Heel handig als je in een vergadering of de bioscoop zit…

Voorraadbeheer

Je kunt een compleet medicatieoverzicht aanleggen en daarbij je voorraad heel eenvoudig bijhouden. De app houdt bij wat elke inname met je voorraad doet en waarschuwt je op tijd als die voorraad aanvulling behoeft. Van elk medicijn wordt ook een historie bijgehouden; vind je links naar bijsluiters, kan je de houdbaarheidsdatum invoeren, eigen notities, en nog veel meer functies. Bij ieder doktersbezoek heb je je medicijnpaspoort bij de hand.

Profiel

In een uitgebreid profiel kan je een compleet eigen medisch dossier bijhouden. Met labwaarden, ervaren klachten, medische gegevens etc. Uitgebreid verslag doen van klachten en ervaringen kan je opnemen in een dagboek en je kunt inzien hoe het staat met je medicatietrouw in mooie grafieken. Er zitten zelfs functies in om foto’s te maken en op te slaan en geluidopnames te maken van consulten.

Modules

De makers van MedApp hebben ook in samenwerking met patiëntenorganisatie specifieke modules samengesteld. De bekendste is de epilepsiemodule. Met deze module krijgen (ouders van) patiënten met epilepsie inzicht in de aanvallen.

Apotheekservice

Last but zeker not least biedt MedApp de apotheekservice. Hiermee kan je direct vanuit het voorraadbeheer van je app je herhaalbestellingen doorgeven aan de apotheek. De herhaalrecepten worden geregeld, ze werken samen met alle zorgverzekeraars en de medicijnen worden bij je thuis bezorgd; compleet met track & trace. Een deskundige service beantwoordt al je vragen over je medicatie en verspilling wordt tegengegaan. Je zit nooit meer zonder.

Lees ook eens...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.